slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 14

SYSTEMDEK IIX-900 + Systemdek Profile arm + AT110e zvucnica

450 €Fiksno

Kruševac
Korišćeno
Dostupno odmah
1.843
15
pre 15 dana
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Majstor
Član od 10.04.2009.
Svi oglasi

SYSTEMDEK IIX-900 + Profile arm + Audio Technica AT110e zvucnica + Libela na poklon

Retke su prilike kad mogu Sytemdek da kupim i ovde donesem bar iz dva razloga: prvo sto se on i u Engleskoj slabo pojavljuje na oglasima a da ima pristojnu cene narocito sada kada su cene gramofona izuzetno skocile a drugo – to je toliko bio nekada popularan i jeftin gramofon da ga niko i ne prodaje jer nema razloga za to. Kad kazem jeftin mislim na one gramophone iz gornje klase. Jer Systemdek je 1990g. kostao 170funti (samo baza) a to je bila cena izmedju Rege Planar2 i Planar2 3 ali sa sve rucicom! Tako da su Englezi smatrali da je ovo prakticno prvi ozbiljan gramofon gde kupovinom bas ove baze za neke ne velike pare i dobrim odabirom rucice dobicete gramofon koji ne zaostaje mnogo za Sondekom ili njemu slicnim (ali visestruko skupljim). Zato su i napisali u What HiFi (sep.89’) da je visoko preporucen i to kao jedna od 5 baza koju uopste preporucuju u raznim klasama: “ bargain basement motor unit, impressive soundwith good caliber arm, attractive real wood finish. . ” ostale baze koje su predlagali su bile: Linn Sondek (549funti), Thorens TD 2001 (600funti), Roksan Xerxes (695funti), Townshend RockReference(1800funti)… Englezi su naglasili da stavljanjem rucice veceg kalibra dobijate pravu stvar – samo je pitanje investicije… Na ovom primerku koji je ovde oglasen fabricki stavljena je Systemdek Profile Arm. Ona je jako korektna i to je otprilike u klasi Linn Basic rucice. Stavljanjem rucice Rega RB250 - koja sada u UK ide oko 150-200eur dobijate jos jednu kalsu vise. Inace na ovom modelu Systemdek-a cesto su fabricki isle i Regine rucice. Opet poredjenja radi recimo sa rucicom je System dek 1996. god kostao u UK 362 funte a Rega Planar 2 je bila 198 a Rega Planar 3 je kostala 260funti. Znaci to je bio gramofon skoro 50% skuplji od Planar trojke. Medjutim ovde je cena samo nesto neznatno skuplja od Rege Planar 3 i to smesnih 50eur.

What Hi-Fi u broju avgust.93’kaze:

> An Award winner in our turntable category four years in a row. Virtually any tonearm can be partnered with the IIX/900. <

Ovaj model ima na sebi njihovu Systemdek rucicu koja ima naziv Profile. Pravila se u ovoj varijanti kao i u varijanti Profile I i Profile II. Imate o njima na poznatom sajty Vinyl Engine. Gramofon je ocuvan bez greske - i baza i poklopac. Hajde da kazemo da poklopac ima par nekih linija ali stvarno srazmerno godinama to je i nemoguce skoro ocekivati da bude perfektan. Zvucnica je legendarna AT-110e koja je cesto bila bash fabricki stavljana na Systemdek a i na Regu Planar 3. Cena od 450eur je sa sve ovom glavom gde je igla da kazemo odlicno ocuvana, cantilever je prav, suspenzija dobra. Otprilike ije istrosena oko najvise 50%, pregledano na mikrskopu.   Ako zelite mogu staviti i nastelovati po izboru (novu naravno, bilo koju iz plejade Audio Technica, pocev od AT-VN95C za 40eur, ili AT-VM95E za 50eur pa sve do onih jako skupih. Ko zeli gramofon bez ove zvucnice AT-110e cena je niza za 30eur. Ako se nekom svidja pa zeli da kupi samo ovu glavu (bez gramofona) onda je cena 50eur za AT-110e. Takodje mi je vlasnik u Engleskoj dao i originalnu kutiju vrlo pristojno ocuvanu (vidi se na zadnjoj slici) ali ona nema unutra onaj stiropor. Znaci samo spoljna ambalaza.  

 

Ovde je oglasen jedan broj gramofona na principu usluznog oglasa. To znaci da ima vise vlasnika koji su oglasili po vise komada ali svi su dati ovde na jednom nalogu iz cisto tehnickih i finansijskih razloga jer jeftinije kosta kasnije obnova oglasa. U vezi stanja i teh. karakteristika ako treba dodatno pitanje kontaktirajte nas ovde i ja vam mogu sve dodatno objasniti a u vezi cene dobicete broj telefona od vlasnika pa eventualno pregovarajte.

 

Gramofoni se ne salju brzom postom jer ovi u kurirskim sluzbama mnogo tumbaju i bacaju pakete. Znaci samo licno preuzimanje ili slanje autobusom.

Mozete me kontaktirati ili ovde na KP ili telefonom samo radnim danom od 11 do 18h.    
Na klasicne SMS, Viber i What's up poruke uopste ne odgovaram jer nemam vreme za dopisivanje…

Vikendom ne radim. A to znaci da od petka od 18h sve do ponedeljka do 11h nisam u mogucnosti da vam se javim ni na telefon a ni da odgovorim na poruke preko KP.      

ID Oglasa: #143356486
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.